2010. szeptember 26., vasárnap

Töki pompos













Anyu receptje ez a finomság, én csak fotóztam.A pizzához hasonlítható, a tésztája kicsit nehezebb, pontosabban kenyérlángos néven ismert.Az eredeti recept szerint hagyma, pirított szalonna,  tejföl és sajt kerül feltétnek, de ez egy vegetáriánus változat lett.A tejfölbe került kapor, és sajt a tetejére.Kemencében sült, nagyon finom, füstös íze lett.A  kemence fűtési ideje elég sok volt, kb.4 óra hossza, ráadásul az eső is esett, de megérte.Aznap még krumplis pogácsát is sütöttünk, aminek a receptjet már  korábban közöltem.

Hozzávalók 4  személyre
50 dkg liszt
3 közepes burgonya
2,5dkg élesztő
2,5 dl langyos víz
pici só, cukor
Feltét:
3 dl tejföl
kapor ízlés szerint
2-3 gerezd fokhagyma
20 dkg sajt

Elkészítés
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, és kelesztjük  legalább egy órán át.Kenyérsütőben keverjük ki, így a tészta lágyabb lesz, és hamar megkel.A megkelt tésztát egy kivajazott tepsibe tesszük, megkenjük fokhagymás , kapros tejföllel, és jó gazdagon megszórjuk reszelt sajttal.Húsimádók tehetnek rá pirított szalonnát, és lilahagymát.Tegyük a tepsit a jól felfűtött kemencébe 15 percre.Ellenőrízzük, hogy meg ne égjen.

1 megjegyzés: