2010. szeptember 13., hétfő

Penne con melanzane fritte




A padlizsán egyik felhasználási módja lehet az,  ha a paradicsomszószt gazdagítjuk vele.Kölön meg kell sütni a padlizsánkockákat , csak ezután adjuk a szószhoz.A tésztára reszeljünk pecorínot vagy parmezánt.Tipikusan szicíliai étel .

Hozzávalók 2 személyre :


  • 300 g penne rigate

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 0,5 kg koktélparadicsom

  • só, olívaolaj

  • pecorino

  • 1 db kis padlizsán


Elkészítés :
A fokhagymát törjük a fokhagymanyomón , és dobjuk  az olajra dinsztelődni.Majd adjuk hozzá a paradicsomot , sózzuk , és  főzzük a szószt 20 percen át.A padlizsánt kozkázzuk fel ,  és külön  süssük szép aranybarnára.Ittasuk le róluk a fölösleges olajat.A tésztát dobjuk lobogó vízbe , 12 perc alatt főzzük meg , majd keverjük a paradicsomszószba.Forraljuk pár percig.Adjuk hozzá a sült padlizsánt , és reszeljünk a tetejére pecorinot .Tipikusan szicíliai étel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése