2010. szeptember 10., péntek

Sült zöldségkrém



Egy nagyon egyszerű, de ugyanakkor ízletes, és többfélekképpen használható zöldségkémet szeretnék most bemutatni.A padlizsánszezon beköszöntével szép lila padlizsánokat vehetünk, kell hozzá  még pár pirospaprika, fokhagyma, paradicsom, kömény, inkább rómaikömény , só és olívaolaj.A zöldségeket mossuk meg, és tegyük a sütőbe, amig jól meg nem puhulnak.Ezután turmixoljuk össze és fűszerezzük.Olívaolajjal locsoljuk meg és aprítsunk a tetejére petrezselymet.Az elkészült krémet tálalhatjuk főtt tojással és tonhallal, vagy egyszerűen pirítóssal is fogyaszthatjuk, de kiváló grillezett húsok mellé is.Felhasználható leveles tészta töltelékeként, melegszendvicskrémnek,muffinba stb

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése