2010. szeptember 27., hétfő

Frittata di spaghetti







Kiváló étel ez akkor, amikor megmaradt egy kis spagetti másnapról.Ilyenkor a tészta már nem olyan puha, mint frissen tálalva, de még felhasználható egy finom egytálételhez :ez a frittata di spaghetti.De készíthetjük frissen is, ha éppen ehhez támad kedvünk, percek kérdése az egész.A tésztához adhatunk zöldségeket, mint az olajbogyó, paradicsom, hagyma,borsó, halfélék közül  pedig a lazacot javaslom.Fontos, hogy a spagettit al dente-re főzzük ilyenkor, és természetesen serpenyőben is elkészíthetjük a frittatat.Ilyenkor hevítsük fel az olajat, és a spagettivel keverjük össze a tojásokat, és ha szeretjük, egy darab mozzarellát is adjunk hozzá.Pirítsuk meg a tészta egyik oldalát, majd fordítsuk meg óvatosan, hogy a másik oldal is készre piruljon. Az én változatom sütőben készült.Bármelyik módszer jó.
Hozzávalók 2 személyre:
  • 5 db tojás
  • 200 g spagetti
  • 2 vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • só, bors, szerecsendió
  • 4-5 evőkanál parmezán
  • 3 kanál krémsajt
  • petrezselyem
Elkészítés:
A spagettit főzzük meg al dente-re, majd dínszteljük meg a hagymákat egy kis olívaolajon, és keverjük össze a spagettivel.A tojásokat verjük fel ( nem sokáig) a lereszelt parmezánnal, petrezselyemmel, fűszerekkel és adjuk hozzá a krémsajtot is.Egy tűzálló tálat vajazzunk ki.A spagettit sózzuk meg, majd keverjük el a tojásos keverékkel.Tetejére reszeljünk még a parmezánból, és tegyük előmelegített sütőbe 15-20 percre.Salátával vagy anélkül tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése