Az őszt imádom.A színei miatt, és a sok finom zöldség és gyümölcs miatt, ami ilyenkor kapható.Az ősz ihlette ezt a krémlevest is, ami olyan különleges lett a birsalmától. Nem kell sok bele, két-három gerezd is elég, és máris feldodtuk a szokásos levesünket.Tehetünk a tetejére sajtot és olívaolajat, de én ezt is elhagytam, csak úgy magában is finom.Lehet nem lesz a pasik kedvence, de a nők szeretik az ilyen könnyed,egészséges krémleveseket.És a gyerekek is.
Hozzávalók:
- 1 db vöröshagyma
- 1 db burgonya
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db sárgarépa
- 1 db petrezselyemgyökér
- 1 kisebb zsenge karalábé
- fél sárgatök
- 1 db pirospaprika
- 2 gerezd birsalma(tehetünk bele többet is)
- só, bors,vegeta,csipetnyi szerecsendió
- olívaolaj
Elkészítés:
A hagymát megdínszteljük, hozzáadjuk a többi felaprított zöldséget és a birsalmát is, és 10 percig pároljuk.Felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje, majd befűszerezzük.Forraljuk fel a levest, majd turmixoljuk össze.Reszeljünk rá parmezánt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése