Variációk pizzára, a calzone
Calzone-alaprecept 4 főre:
- 500 g liszt
- 1/3 kocka élesztő
- 3 kanál olaj
- 2 tk.só
- 3 dl folyadék(2/3 meleg tej, 1/3 meleg víz)
- 2 db paradicsomkonzerv(nem sűrített)
- 1 db hagyma( a hagymából és a paradicsomból főzzünk szószt)
- 3-4 db mozzarella sajt
- só, oregánó, pici cukor,
- 3-4 evőkanál olívaolaj
A tejet és a vizet öntsük össze, és melegítsük fel langyosra.Az élesztőt oldjuk fel benne, és tegyük a kelesztőgépbe.(kenyérsütő gépről van szó).Szórjuk rá lazán a lisztet, az olajat csurgassuk bele, a sót is adjuk hozzá.Indítsuk el a gépet, és kétszer keverje el a gép a massszát.Ezután kelesszük kétszeresére a tésztát.Ha túl száraznak találnánk a tésztát, vízzel higítsuk.Ha megkelt, osszuk kisebb gömbökre, és nyújtsuk ki kör alakban nagyon vékonyra.Közben a sütőt kapcsoljuk 200 fokra.A tésztára tegyünk paradicsomszószt , mozzarellát , más sajtot, amit szeretünk.Szórjuk meg oregánóval, és hajtsuk félbe.A calzone széleit csavarjuk fel, és spricceljünk a tetejére olajat.Tegyük a sütőbe 15 -20 percre. Ha kisült, várjunk vele, mert a töltelék forró.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése