A kávéknak igen sok fajtája ismert.Szeretném most összegezni az eddig kóstoltakat.Lássuk a listát:
- espresso:sima fekete kávé, ami magyar viszonylatban többet jelent mennyiségileg, az olasz fekete viszont erősebb és kevesebb
- cafe a l'orange:espresso, tejszin, narancshéj, narancslikőr
- espresso romano:espresso, citromhéj
- capuccino:espresso több tejhabbal,néha megszórva kakaóporral, az egyik legközkedveltebb kávés ital az espresso után
- latte macchiato:espresso , kb.2-3 dl forró tejjel felhigítva
- cafe macchiato:espresso kevés tejhabbal, lehet meleg tejhabbal ( caldo) , vagy hideg tejjel kérni (freddo)
- cafe de olla:espresso, melasszal, fahéjjal , ánizzsal és csokoládésziruppal
- chocolaccino: csokoládészirup, forró tej, tejszínhab, reszelt csokoládé
- paspuccio:espresso, tejhabbal, olyan , mint a capuccino, és karamellöntettel
- cafe corretto:espresso,alkoholos rövidital(2-4 cl)
Folyt köv..
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése