Amikor elkezdtem a blogom megírását,nem gondoltam bele, hogy itt minden alkalommal valami újat kell mutatni.Úgy éreztem, hogy van kedvem írni, és főzni-sütni, tehát belevágtam.Bevallom egyrészt azért is, hogy egy helyen össze legyenek gyűjtve mindazok a receptek, amelyek fontosak nekem.Így egyszerűen belépek a blogomba, és kikeresem a kívánt receptet.Van még rengeteg ötletem, és bevált recept a fejemben, amit a jövőben majd megírok és elkészítek.A másik dolog, amivel nem számoltam, hogy megváltozik a hozzáállásom az ételekhez.Sokkal jobban élvezem az ételek illatát, és színét.A zöldségeket-gyümölcsöket általában nem szokták szagolgatni, de mivel fotózni kell az elkészített ételt, elkerülhetetlen, hogy ne figyeljünk fel a részletekre.Egy pillanatra megállok, és élvezem a színek és illatok kavalkádját.Az is el kezdett érdekelni, hogy melyik ételhez milyen fűszereket használjak.A fűszerezés az egyik titka a jó ételnek,nagyon feldobhatja, de el is ronthatja az ízeket.Nem beszélve a fejlődésről, amit tapasztalok .A főzési-sütési technikám egyre kifinomultabbá válik, és egyre jobban eltalálom az ízeket.A blogírás tehát fokozza a kreativitást , és a konyhaművészetnek nincs határa,ez is bebizonyosodott számomra. Térjünk vissza a mai ételhez, ami a babsaláta.Vannak olyan zöldségek,vagy alapanyagok, amelyeket kerülök.Azért, mert vagy nem tudom, hogyan is használjam fel, vagy mert több időbe telik az elkészítésük.Valahogy a perifériára szorulnak, mint például a káposzta és a bab.Találtam egy jó receptet a fehérbabhoz, és ki is próbáltam.Ezek után biztosan több kedvem lesz babot enni.
Babsaláta( 2 főre):
- 1/4 kg száraz fehérbab
- 1 fej lilahagyma
- 2 tojás
- olívaolaj, só, bors
- petrezselyem
- 5 db koktélparadicsom
- 3-4 kanál balzsamecet
Elkészítés:
A babot áztassuk be este, majd reggel tegyük fel főni sós vízben, és főzzük puhára.Szűrjük le, locsoljuk meg olívaolajjal.Adjuk hozzá a felkarikázott hagymát, főtt tojást, koktélparadicsomot.Sózzuk, borsozzuk, vágjunk rá friss petrezselymet.Locsoljuk meg balzsamecettel, és tegyük hűtőbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése