2010. október 11., hétfő

Céklasaláta


céklasaláta, a vitaminbomba





Ma hozott  egy kedves ismerős  egy láda céklát, egyenesen a kertjéből.Éppen kapóra jött,gondoltam kellene csinálni egy őszi salátát.Nagyon kevesen fogyasztanak nyers zöldségféléket,remélem, ez a saláta egy kis kedvet csinál majd hozzá.Magában én sem eszem meg a céklát, főzve mit ér vitamin nélkül, de ebben a formában finom, jól passzol sült húsok mellé is.A cékláról:
szerteágazó gyógyhatása ismert, rendkivül jó antioxidáns, kiváló vérképző,abenne lévő nyomelemeket a szervezet nagyon jól hasznosítja.Sárgarépával keverve kitűnő májtisztító, inkább a májban felhamozódó zsír lebontását segíti elő, de az alkohol nemkívánt hatásait is csökkenthetjük vele.Tehát a cékla az egyik legjobb gyógyító növényünk.

Céklasaláta:
1 nagy gumó cékla
1 sárgarépa
1 kanál áfonyalekvár(v szilvalekvár)
1kiskanál méz
1 csipet őrölt kömény
só, bors
2-3 kanál balzsamecet
A zöldségeket reszeljük le, és adjuk hozzá a többi hozzávalót.Tegyük hűtőbe 30 percre.Sült húsokhoz is adhatjuk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése