A csőben sütés azt jelenti, hogy különféle zöldségeket megpárolunk, majd valamilyen mártással bevonva a sütőben ropogósra sütjük. A franciák terjesztették el ezt a nagyszerű konyhai műveletet. A legfinomabb csőben sütve a karfiol, brokkoli, spárga,padlizsán és az újburgonya.A ropogós felső kéreg, es az alatta megbúvó puha zöldséges krém együtt, ez igazán finom.Egytálétel, de lehet köretként is felszolgálni.
Hozzávalók:
- 1 közepes méretű karfiol
- 1 csésze liszt
- darabka vaj
- 2-3 dl tej
- citromhéj
- só, bors, szerecsendió
- vegeta
- trappista sajt
Elkészítés:
A karfiolt pároljuk meg, majd tegyük kiolajozott tepsi aljára.Készítsünk besamel mártást a vajból, lisztből és tejből. A mártás legyen enyhén folyós.Fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval és citromhéjjal.Vegyük le a tűzről, adjunk hozzá két tojást.A karfiolokat sózzuk meg, majd öntsük a besamel mártást a karfiolokra.Szép egyenletesen, hogy mindenhova jusson.Reszeljünk ra bőven sajtot és tegyük 180 fokos sütőbe, 35 percre.Akkor kész, amikor a teteje aranybarnára pirult.Szórjuk meg friss petrezselyemmel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése