Hidegre fordultak az őszi napok, ilyenkor már szívesen fogyasztjuk a forró leveseket. Van is miből válogatni, kelkáposzta, karalábé, karfiol, brokkoli.Nemcsak egészségesek ,de különlegesek is.Akinek nincs ideje főzni, annak üzenem, hogy a zöldségek feldarabolásán kívül nem sok teendőnk van ezzel a levessel.Megfő magától is, aztán jön a turmixgép es már keszen is van az ebéd, ráadásul még a gyereknek is ízleni fog.Igaz, ebben a levesben van pirított szezámmag is, de ezt a zöldségekkel együtt pirítjuk csak pár percig.Fontos, hogy finom édes sárgarépát válasszunk, mert akkor lesz jó a leves íze.
Hozzávalók.
- 2 nagy édes sárgarépa
- 2 közepes burgonya
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- petrezselyem
- vegeta
- só
- bors
- 1 db fél pirospaprika
- sajt a tetejére
- szezámmag
Elkészítés:
Egy kis olajon pirítsuk meg a zöldségeket és a szezámmagot.Öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje.(lehet húsleves alaplé is)Adjunk hozzá vegetát, sót és borsot. Forraljuk fel , amig meg nem puhulnak a zöldségek.Turmixoljuk össze, hitnsük meg petrezselyemmel, reszeljünk rá sajtot, és adjunk hozzá pirítóst.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése