2010. október 26., kedd

Sárgarépakrémleves 2.






Hidegre fordultak az őszi napok, ilyenkor már szívesen fogyasztjuk a forró leveseket. Van is miből válogatni, kelkáposzta, karalábé, karfiol, brokkoli.Nemcsak egészségesek ,de különlegesek is.Akinek nincs ideje főzni, annak üzenem, hogy a zöldségek feldarabolásán kívül nem sok teendőnk van ezzel a levessel.Megfő magától is, aztán jön a turmixgép es már keszen is van az ebéd,  ráadásul még a gyereknek is ízleni fog.Igaz, ebben a levesben van pirított szezámmag is, de ezt a zöldségekkel együtt pirítjuk csak pár percig.Fontos, hogy finom édes sárgarépát válasszunk, mert akkor lesz jó a leves íze.



















Hozzávalók.

  • 2 nagy édes sárgarépa
  • 2 közepes burgonya
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • petrezselyem
  • vegeta
  • bors
  •  1 db fél  pirospaprika
  • sajt a tetejére
  • szezámmag

Elkészítés:
Egy kis olajon pirítsuk meg  a zöldségeket és a szezámmagot.Öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje.(lehet húsleves alaplé is)Adjunk hozzá vegetát, sót és borsot. Forraljuk fel , amig meg nem puhulnak a zöldségek.Turmixoljuk össze, hitnsük meg petrezselyemmel, reszeljünk rá sajtot, és adjunk hozzá pirítóst.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése