A francia konyha könnyed, elegáns.A felfujtak, a zöldséges és gyümölcsös lepények, a quiche-ek mind egyszerű,mégis különleges finomságnak számítanak.Most, hogy vannak uj felfujt formáim, próbálkozok majd a felfujtakkal is .Először zöldséges kosárkákat sütöttem benne.Finomak lettek nagyon.Vendégvárónak,köretnek ,vagy ha csak magunknak akarunk valami újat sütni.
De mit is töltsünk a kosárkákba?Íme álljon itt néhány menő variáció:
- sülttök -bacon-parmezán
- bolognai ragu darálthúsból-besamel-sajt
- zöldségek-tojás-sajt
- camembert-kakukkfű
- paradicsom-garnéla
- fokhagyma-krémsajt-zöldfűszerek
Találjunk ki magunk töltelékeket, igazodva hangulatunkhoz, és az otthoni hozzávalókhoz.
Zöldséges kosárkák receptje:
- 1 csomag levelestészta
- fél kg vegyes zöldség
- 3-4 gerezd fokhagyma
- oregánó, kakukkfű
- só, bors, szerecsendió
- 4-5 tojás
- krémsajt
- parmezán
Elkészítés:
a zöldségeket dinszeljük meg kis olajon , sózzuk és borsozzuk.A tojásokat verjük fel a krémsajttal, adjunk hozzá kis szerecsendiót,parmezánt ízlés szerint.A levelestésztát nyújtsuk ki, és 6 felfújt formát béleljünk ki a tésztával.Ami megmarad, egy kerek tortaformába tegyük.Legyen pereme a tésztának, hogy a tölteléket megtartsa.A zöldségeket töltsük a tésztára, és öntsük rá a tojásos keveréket.Reszeljük meg sajttal, és tegyük 200 fokos sütőbe sülni 15 percet.Akkor jó, amikor aranybarna lesz a teteje.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése