2010. október 7., csütörtök

Zöldségek kosárkában

A francia konyha könnyed, elegáns.A felfujtak, a zöldséges és gyümölcsös lepények, a quiche-ek mind egyszerű,mégis különleges finomságnak számítanak.Most, hogy vannak  uj felfujt formáim, próbálkozok majd a felfujtakkal is .Először zöldséges kosárkákat sütöttem benne.Finomak lettek nagyon.Vendégvárónak,köretnek ,vagy ha csak magunknak akarunk valami újat sütni.
De mit is töltsünk a kosárkákba?Íme álljon itt  néhány menő variáció:

  • sülttök -bacon-parmezán
  • bolognai ragu darálthúsból-besamel-sajt
  • zöldségek-tojás-sajt
  • camembert-kakukkfű
  • paradicsom-garnéla
  • fokhagyma-krémsajt-zöldfűszerek
Találjunk ki magunk töltelékeket, igazodva hangulatunkhoz, és az otthoni hozzávalókhoz.

Zöldséges kosárkák receptje:
  • 1 csomag levelestészta
  • fél kg vegyes zöldség
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • oregánó, kakukkfű
  • só, bors, szerecsendió
  • 4-5 tojás
  • krémsajt
  • parmezán
Elkészítés:
a zöldségeket dinszeljük meg kis olajon  , sózzuk és borsozzuk.A tojásokat verjük fel a krémsajttal, adjunk hozzá kis szerecsendiót,parmezánt ízlés szerint.A levelestésztát nyújtsuk ki, és 6 felfújt formát béleljünk ki a tésztával.Ami megmarad, egy kerek tortaformába tegyük.Legyen pereme a tésztának, hogy a tölteléket megtartsa.A zöldségeket töltsük a tésztára, és öntsük rá a tojásos keveréket.Reszeljük meg sajttal, és tegyük 200 fokos sütőbe sülni 15 percet.Akkor jó, amikor aranybarna lesz a teteje.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése