2012. október 6., szombat

Tunéziai tojáslepény

Hozzávalók:
  • 400 g sült csirkemell hús
  • 1,5 kg feldarabolt főtt burgonya
  • 2 kanál főtt spenót
  • 1 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 8 tojás
  • csipetnyi római kömény
  • csipetnyi sáfrány
  • parmezán sajt

Elk.:
A hagymákat olajon megdínsztelni, hozzáadni a csirkehúst, spenótot, burgonyát, fűszereket. Amikor jól megdínsztelődtek, kiöntjük egy tálba, és kissé hűlni hagyjuk. Egy kis tepsit kikenünk olajjal, majd a húsos zöldséget összekeverjük a 8 felvert tojással és a reszelt sajttal. Beleöntjük a tepsibe, petrezselymet szórunk rá, és 180 fokon 30 percig sütjük. Ha kész, nagyobb kockákra vágva kínáljuk. Istenien finom.
Az egyik kedvencem.


Tipp: a spenótot kihagyhatjuk, vagy helyettesíthetjük borsóval.