2012. október 25., csütörtök

Ragacsos almatorta



Igazi őszies , melengető ízeket rejt ez a finom almatorta: könnyű piskótatészta keveredik a karamellizált almával. Fel lehet dobni nemesebb fűszerekkel, mint a csillagánizs, vagy a kardamom, de vigyázat, csak egy kevéske kell belőlük, mert átható ízük van.

Hozzávalók:

  •  1kg alma
  • fahéj, kardamom
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 marék dió


Piskóta:


  • 4 tojás
  • citromhéj
  • 25 dkg cukor
  • 21 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • fél dl forró víz
  • 1 dl olaj
  •  vaníliaaroma ( vagy negyed rúd vanília)
  • csipetnyi só

Elk.:
A 10 dkg cukrot öntsük az edény aljára, és karamellizáljuk meg. Dobjuk rá a 10 dkg vajat, majd a diót és a feldarabolt almákat. A karamellizált gyümölcsöt tegyük egy kivajazott tortaforma aljára.
A piskótához verjük fel a tojásokat a cukorral, amíg habos nem lesz. Adjuk hozzá az olajat, lisztet, vizet, sütőport, cukrot, citromhéjat, vaníliaaromát, és sót. A jól kidolgozott tésztát öntsük rá az almára, és tegyük előmelegített sütőbe, 45 percre.
Amikor kiűlt, fordítsuk meg, és válasszuk el a tortaformától. Fahéjjal díszítsük.
 Jó étvágyat.