2012. október 20., szombat

Arab kávétorta



Nosalty-s recept alapján készítettem, kicsit variáltam. A vaj felét mascarponéval helyettesítettem, és a krém nagyon könnyű, finom lett. Próbáljátok ki, egyszerű az elkészítése.



Hozzávalók és elkészítés:

25  dk.  cukrot  4 tojás  sárgájával  és  fél csomag vaníliás cukorral habosra  keverünk.  Beleteszünk  5  dk.  reszelt (ét)csokoládét, 3 kanál nescafét, 1 teáskanál sütőport, késhegynyi szódabikarbónát, 20 dkg evőkanál lisztet, 8 evőkanál vizet,  és végül a  tojások keményre vert habját.
Vajazott, lisztezett formában közepes tűznél kisütjük.

15 dk. porcukrot 3 tojás sárgájával, 1 egész tojással, 1 csomag vaníliás cukorral  fehéredésig keverünk. 2  dl  tejet felforralunk és  állandó  keverés  mellett  sűrűre  főzzük benne a tojásos keveréket. Hozzáadunk  a  0,5  dl erős kávét és 5 dk. csokoládét. 20 dk. vajat habosra  keverünk( ebből 10 dkg lehet mascarpone)  10  dk.  porcukorral és a kihűlt főzött krémmel.
Ezzel töltjük és vonjuk be a tortát, majd díszítjük.