2010. november 25., csütörtök

Pecorino romano


A Pecorino egy olasz sajtfajta, amelynek tobb valtozata ismert; sziciliai, szard, toszkan es romai.Ez utobbit hivjak pecorino romano-nak, amelyet a romai Lazio megyeben allitanak elo.Ez a kellemesen aromas, kisse pikans izu sajt nagyon jol illik tesztakhoz,de felhasznalhato husgombocokhoz, tojasos etelekhez is.A 4 honapig erlelt pecorinot magaban fogyasztjak kenyerrel,viszont a 8 honapig erlelt sajtot mar inkabb reszelve hasznaljak fel.Aki valami kulonlegessegre vagyik az unnepek kozeledtevel, batran probalja ki ezt a finom,telt izu sajtot.Egy egyszeru receptet ajanlok hozza:
fozzunk ki spagettit, adjunk hozza friss paradicsomszoszt,keves peperoncinot, es reszeljunk ra pecorinot.Par csepp olivaolaj a tetejere,es meglatjak, ez az egyszeru fogas nagyon fog izleni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése