2010. november 10., szerda

Kókuszos-citromos tallérok
















  



















Újra egy kis ünnepi előzetes.Ilyenkor, december elején már minden háziasszony azon töri a fejét, milyen aprósüteményeket süssön az ünnepekre , ami legyen különleges, de mégsem bonyolult és időt rabló.Ezek a kókuszos tallérok igazán ünnepiek és nem mondhatóak  unalmasnak  sem.Eredetileg kókuszos macaronnak indultak , de más lett belőlük.A képen nem látszik, de némelyik tallér alja meg van kenve csokoládéval.Ezt el is hagyhatjuk, így is finom.Kávéval, vagy tejjel ajánlom fogyasztani.Aki szereti, készíthet hozzá kókuszkrémet: egy fél doboz mascarponet kikeverünk egy kis porcukorral, és kókuszreszelékkel.Ez a krém nagyon illik hozzá.A kókusz ízét kiemeli a citrom, ezért reszeltem bele egy kis citromhéjat.A kisült kekszeket tegyük zárható dobozba, így sokáig elállnak.

Hozzávalók (18-20 db tallérhoz):

  • 200 g kókuszreszelék
  • 200 g cukor( akinek van darálója, darálja le porcukorrá)
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 kanál olaj
  • 2 kanál tej
  • 3 kanál liszt
  • 2 tojás

Elkészítés:
A tojásfehérjét a cukorral keverjük ki habbá, majd adjuk hozzá a kókuszreszeléket, a lisztet, az olajat és a tejet.Csipetnyi sóval is ízesítsük.Reszeljünk bele egy citrom héját, és pici vaníliaaromát is cseppentsünk hozzá.Végül a tojássárgáját is adjuk hozzá.Egy darabos masszát kapunk, amiből  kanál segítségével halmozzunk kis halmokat  egy vajjal kikent tepsibe.Nyomkodjuk le  korongokká, és 180 fokon süssük a kekszeket 15 percig, amíg megbarnulnak.Olvasztott fehér vagy tejcsokoládét folyassunk a tetejükre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése