2010. november 13., szombat

Birsalma müzli reggelire



 








 A birsalma sütve az igazi.Aki szereti a nem szokványos reggeliket, próbálja ki ezt a finom  gyümölcsös müzlit.Amikor megkóstoltam, magam is meglepődtem, mert nagyon sok íz találkozik egymással ebben az egyszerű édességben,a birs savanykás íze , a karamellizálódott cukor, fahéj és a szilvalekvár.Nagyon finom lett.Reggelire ajánlom, a gyümölcsös müzli mellé ihatunk egy pohár tejet, vagy joghurtot.Bármilyen gyümölcsből finom,választhatunk szilvát, almát, banánt, bogyós gyümölcsöket is.Lehet beletenni még pirított magvakat is.( diót, pisztáciát, mogyorót pl.)

Hozzávalók:
  • 1 db birsalma
  • 2 db mandarin
  • 1 csésze( 2 dl) zabpehely
  • 1 csésze kukoricaliszt
  • 1/2 csésze olaj
  • fahéj
  • 1 csésze porcukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • pici víz
  • szilvalekvár

Elkészítés:
egy kerek lapos tortaformát vajazzunk ki, és tegyük bele a felkozkázott gyümölcsöket.Szórjuk meg egy kis cukorral.A kukoricalisztet keverjük el a zabpehellyel, a porcukorral,fahéjjal, vaníliás cukorral  és az olajjal.Morzsoljuk  mindezt  össze, és szórjuk a gyümölcsökre.Locsoljunk rá egy kis vizet és pár csepp olajat.Előmelegített sütőben süssük aranybarnára 30 percig.Akkor kész, amikor a gyümölcsök levet engedtek, puhák, és karamellizálódtak.A birs kicsit szárazabb gyümölcs, készíthetjük sima almából is, ekkor több levet enged a gyümölcs, és krémesebb lesz a müzlink.Házi szilvalekvárral tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése