2010. július 16., péntek

Pizzette

A nyaralásom(Olaszország) alatt, mint mondtam,gasztronomiai ötleteket is gyűjtöttem.A szálloda svédasztalos reggelijének
egy állandó  étele volt a minipizza.Különböző ízesítésben tálalták, nekem a sima paradicsomos variáció ízlett a legjobban.Nagyon jó vendégváró és könnyű az elkészítése.A feltétet ízlésünknek megfelelően variálhatjuk.

Hozzávalók:
  • pizzatészta 600g lisztből(az alap pizzatészta receptjét lásd a korábbi bejegyzéseknél)
  • 1/2kg paradicsomból főzött sűrű szósz
  • 2 db mozzarella
  • bazsalikom, olívaolaj
Elkészítés:
  • a pizzatésztát osszuk fel kis gömböcökre, majd lisztezett deszkán nyujtsuk ki
  • kenjük rá a paradicsomszószt
  • szeleteljünk rá mozzarellát
  • tegyük be sülni 200 fokra 15 percig
  • bazsalikommal tálaljuk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése