2010. július 22., csütörtök

Áfonyalekvár







A népi gyógyászatban régóta ismert, 200 fajával büszkélkedő áfonya az egyik leghasznosabb gyümölcs.Sokféle gyógyhatása ismert: látásjavító, gazdag ACE-vitaminokban,érvédő, gátolja a húgyuti fertőzéseket,magas a vastartalma,fekete inzulinnak is hívják, mert a gyümölcs érése előtt myrtillint tartalmaz, amely csökkenti a cukorbetegség tüneteit.Koleszterincsökkentő, rákmegelőző hatása is van.

Áfonyalekvár:
1250g gyümölcs
1 tasak dzsemfix
40g cukor
Elkészítés:
A gyümölcsöt a cukorral felfőzzük, majd mikor forrni kezd, hozzáadjuk a dzsemfixet, 1-2 percig még forraljuk, majd készen is van.Fertőtlenített befőttesüvegekbe kanalazzuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése