Anyu receptje ez a finomság, én csak fotóztam.A pizzához hasonlítható, a tésztája kicsit nehezebb, pontosabban kenyérlángos néven ismert.Az eredeti recept szerint hagyma, pirított szalonna, tejföl és sajt kerül feltétnek, de ez egy vegetáriánus változat lett.A tejfölbe került kapor, és sajt a tetejére.Kemencében sült, nagyon finom, füstös íze lett.A kemence fűtési ideje elég sok volt, kb.4 óra hossza, ráadásul az eső is esett, de megérte.Aznap még krumplis pogácsát is sütöttünk, aminek a receptjet már korábban közöltem.
Hozzávalók 4 személyre
50 dkg liszt
3 közepes burgonya
2,5dkg élesztő
2,5 dl langyos víz
pici só, cukor
Feltét:
3 dl tejföl
kapor ízlés szerint
2-3 gerezd fokhagyma
20 dkg sajt
Elkészítés
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, és kelesztjük legalább egy órán át.Kenyérsütőben keverjük ki, így a tészta lágyabb lesz, és hamar megkel.A megkelt tésztát egy kivajazott tepsibe tesszük, megkenjük fokhagymás , kapros tejföllel, és jó gazdagon megszórjuk reszelt sajttal.Húsimádók tehetnek rá pirított szalonnát, és lilahagymát.Tegyük a tepsit a jól felfűtött kemencébe 15 percre.Ellenőrízzük, hogy meg ne égjen.
Megkóstoltuk, nagyon finom volt!
VálaszTörlés