Az ősz elképzelhetetlen nélküle.Krémes finomság, talán a legfinomabb levesek egyike.Variálható többféleképpen.Tehetünk bele csirkehúst, vagy felönthetjük húsalaplével, a tetejére kerülhet pirított tökmag.Igy akár egy ünnepi menü leveseként is megállja a helyét.Nagyon jó ízt ad a levesünknek egy kis pirított szezámmag, vagy szezámmagolaj. Próbáljuk ki.
Hozzávalók
Fűszerezzük. Amikor puhára főttek a zöldségek, turmixoljuk össze.Friss petrezselyemmel hintsük meg.
Hozzávalók
- 1 hosszúkás sárga tök
- 2 fej hagyma
- 1 db sárgarépa
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 közepes méretű burgonya
- só, bors,petrezselyem
- leveskocka vagy húsalaplé
- pirított szezámmag vagy 1 kanál szezámmagolaj
Fűszerezzük. Amikor puhára főttek a zöldségek, turmixoljuk össze.Friss petrezselyemmel hintsük meg.