A mák hatásos lehet a csontritkulás kialakulásában, mivel magas foszfortartalma segíti a kálcium felszívódását.Sok ásványi anyagot, B-vitamint tartalmaz.Régen mézzel keverve fogyasztották.Ez az egyszerű kevert sütemény hamar készen van, és mindenki imádja. tehetünk a tetejére ribizli vagy áfonyalekvárt .
Bögrés mákos:
- 1 bögre liszt
- 1 bögre darált cukrozatlan mák
- 1 bögre zsíros tej
- 1 bögre cukor
- 1 dl olaj
- 1 csipet sütőpor
- pici fahéj
- 1 citrom reszelt héja
- 2 tojás
- vanília kikapart belseje
A cukrot keverjük krémesre a tojássárgájával, adjuk hozzá az olajat,mákot,vaníliát, citromhéjat,a tejet.A lisztet keverjük el a sütőporral, és adjuk ezt is a keverékhez.A tojások fehérjét verjük habbá, és forgassuk lazán bele a krémbe.Önsük a masszát egy margarinnal kikent tepsibe, és süssük meg 180 fokon, 40 percig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése