A padlizsán egyik felhasználási módja lehet az, ha a paradicsomszószt gazdagítjuk vele.Kölön meg kell sütni a padlizsánkockákat , csak ezután adjuk a szószhoz.A tésztára reszeljünk pecorínot vagy parmezánt.Tipikusan szicíliai étel .
Hozzávalók 2 személyre :
300 g penne rigate
2 gerezd fokhagyma
0,5 kg koktélparadicsom
só, olívaolaj
pecorino
1 db kis padlizsán
Elkészítés :
A fokhagymát törjük a fokhagymanyomón , és dobjuk az olajra dinsztelődni.Majd adjuk hozzá a paradicsomot , sózzuk , és főzzük a szószt 20 percen át.A padlizsánt kozkázzuk fel , és külön süssük szép aranybarnára.Ittasuk le róluk a fölösleges olajat.A tésztát dobjuk lobogó vízbe , 12 perc alatt főzzük meg , majd keverjük a paradicsomszószba.Forraljuk pár percig.Adjuk hozzá a sült padlizsánt , és reszeljünk a tetejére pecorinot .Tipikusan szicíliai étel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése