Őszi kezdetnek nem is rossz ez a kellemesen savanykás ízű szőlőkrémleves.Az időjárás és a természet színei már mind az őszt idézik,de mivel nekem az egyik kedvenc évszakom, örömmel várom.Különösen az ősz csemegéit, mint a sült gesztenyét, a narancssárga tököt, amiből olyan finom leves készíthető, és nem utolsó sorban a szőlőt.A tömör sötétbordó fürtöket szeretem legjobban,ebből készült a mai levesem is.A gyümölcsöt ne főzzük sokáig, éppen hogy forrjon egyet, és mar zárjuk is le , így megmarad a szőlő savanykás zamata.Húsételekhez, különösen vadakhoz kiváló előétel.
Hozzávalók:
- fél kg sötétbordó szőlő
- kis karika citrom
- szegfűszeg
- fahéj
- barnacukor
- liszt
- tejszín
- pici só
- víz
Elkészítés:
A szőlőszemeket, miután jól megmostuk tegyük egy lábasba kis citrommal, fahéjjal, szegfűszeggel, és öntsünk rá annyi vizet, hogy jól ellepje.Aki akar, adhat hozzá kevás vörösbort is.Ezután adjuk hozzá a barnacukrot, két-három evőkanálnyit,pici sót, majd forraljuk fel.Ezután habarjuk be, és pár perc forralás után turmixoljuk össze.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése