2010. szeptember 8., szerda

Szőlőkrémleves



Őszi kezdetnek nem is rossz ez a kellemesen savanykás ízű szőlőkrémleves.Az időjárás és a természet színei már mind az őszt idézik,de mivel nekem az egyik kedvenc évszakom, örömmel várom.Különösen az ősz csemegéit, mint a  sült gesztenyét, a narancssárga tököt, amiből olyan finom leves készíthető, és nem utolsó sorban a szőlőt.A tömör sötétbordó fürtöket szeretem legjobban,ebből készült a mai levesem is.A gyümölcsöt ne főzzük sokáig, éppen hogy forrjon egyet, és mar zárjuk is le , így megmarad a szőlő  savanykás zamata.Húsételekhez, különösen vadakhoz kiváló előétel.

Hozzávalók:

  • fél kg sötétbordó szőlő
  • kis karika citrom
  • szegfűszeg
  • fahéj
  • barnacukor
  • liszt
  • tejszín
  • pici só
  • víz

Elkészítés:

A szőlőszemeket,  miután jól megmostuk tegyük egy lábasba kis citrommal, fahéjjal, szegfűszeggel, és öntsünk rá annyi vizet, hogy jól ellepje.Aki akar, adhat hozzá kevás vörösbort is.Ezután adjuk hozzá a barnacukrot, két-három evőkanálnyit,pici sót,  majd forraljuk fel.Ezután habarjuk be, és pár perc forralás után turmixoljuk össze.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése