2010. szeptember 19., vasárnap

Sárgaborsófőzelék



Az idényre jellemző zöldségek, gyümölcsök fogyasztása nagyon hasznos a szervezetünknek.Itt az idő, hogy sok hüvelyest, olajos magvat, sárgatököt vásároljunk, és készítsünk belőlük egészséges és finom ételeket.A sárgaborsó magas B- vitamin tartalmával a hüvelyesek "numero uno"-jának tekinthető.Stabilizálja a vércukrot, és nagyon magas a rosttartalma, zsírtartalma viszont alig van.Áztassuk be felhasználás előtt.Természetes ízét remekül kiemeli a fokhagyma vagy a  vöröshagyma.

A sárgaborsófőzelék receptje:
  • 25 dkg sárgaborsó
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db leveskocka
  • só, bors, csipetnyi cukor,
  • 1-2 babérlevél
  • liszt ,tejföl
  • 1 l húsleves alaplé

Elkészítés:

A borsót tegyük fel főni a már előre elkészített húslevesbe.Adjunk hozzá babérlevelet,a hagymákat, sót, borsot, leveskockát,pici cukrot.Egy órán keresztül főzzük puhára.Ezután habarjuk be liszttel és tejföllel.Turmixoljuk össze, de enélkül is finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése