Az idényre jellemző zöldségek, gyümölcsök fogyasztása nagyon hasznos a szervezetünknek.Itt az idő, hogy sok hüvelyest, olajos magvat, sárgatököt vásároljunk, és készítsünk belőlük egészséges és finom ételeket.A
sárgaborsó magas B- vitamin tartalmával a hüvelyesek "numero uno"-jának tekinthető.Stabilizálja a vércukrot, és nagyon magas a rosttartalma, zsírtartalma viszont alig van.Áztassuk be felhasználás előtt.Természetes ízét remekül kiemeli a fokhagyma vagy a vöröshagyma.
A sárgaborsófőzelék receptje:
- 25 dkg sárgaborsó
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db leveskocka
- só, bors, csipetnyi cukor,
- 1-2 babérlevél
- liszt ,tejföl
- 1 l húsleves alaplé
Elkészítés:
A borsót tegyük fel főni a már előre elkészített húslevesbe.Adjunk hozzá babérlevelet,a hagymákat, sót, borsot, leveskockát,pici cukrot.Egy órán keresztül főzzük puhára.Ezután habarjuk be liszttel és tejföllel.Turmixoljuk össze, de enélkül is finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése