2010. szeptember 10., péntek
Sült zöldségkrém
Egy nagyon egyszerű, de ugyanakkor ízletes, és többfélekképpen használható zöldségkémet szeretnék most bemutatni.A padlizsánszezon beköszöntével szép lila padlizsánokat vehetünk, kell hozzá még pár pirospaprika, fokhagyma, paradicsom, kömény, inkább rómaikömény , só és olívaolaj.A zöldségeket mossuk meg, és tegyük a sütőbe, amig jól meg nem puhulnak.Ezután turmixoljuk össze és fűszerezzük.Olívaolajjal locsoljuk meg és aprítsunk a tetejére petrezselymet.Az elkészült krémet tálalhatjuk főtt tojással és tonhallal, vagy egyszerűen pirítóssal is fogyaszthatjuk, de kiváló grillezett húsok mellé is.Felhasználható leveles tészta töltelékeként, melegszendvicskrémnek,muffinba stb
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése