2010. szeptember 29., szerda

Pizzás rudacskák




A vendégváró falatok közül szeretném az egyik kedvencemet bemutatni.Itt nem a sütésen van a lényeg, hanem az összeállításban.Elég sokat töltünk már el a vendégfogadás előtti takarítással, készülődéssel,italválasztással Ez a sós különlegesség nemcsak hogy hamar elkészül, de  még egyedi is.Vegyünk egy  csomag levelestésztát, paradicsomot, olasz zöldfűszer keveréket, fokhagymát, sajtot, és már állíthatjuk is össze a finomságot.Ajánlanám még ezt  a sós rudacskát férfitársaságnak sör mellé.
Hozzávalók:
  • 1 csomag levelestészta
  • 5 -6 db paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olasz zöldfűszerkeverék( lehet készen kapni:szárított oregánó, bazsalikom, rozmaring, kakukkfű, zsálya)
  • olívaolaj, só, pici cukor
  • reszelt trappista sajt

 
Elkészítés:
Paradicsomszósz:
A fokhagymát dinszteljük meg az olívaolajon,dobjuk rá a felszeletelt paradicsomokat, fűszerezzük, sózzuk, borsozzuk, és adjunk hozzá egy csipetnyi cukrot.Fél órán át főzzük, majd turmixoljuk össze
.
A levelestésztát lisztezett deszkán nyújtsuk ki szép vékonyra, vágjuk ketté, és kenjük be a paradicsomszósszal.A két lapot fektessük egymásra, és vágjuk fel 1-2 cm-es csíkokra.Sodorjuk meg  egyenként, és tegyük a rudakat olajozott tepsibe.Kenjük meg még  a tetejüket is egy ecset segítségével a paradicsomszósszal, reszeljünk rá sajtot, és tegyük előmelegített sütőbe .200 fokon 12 percig süssük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése