2011. május 6., péntek

Rusztikus kókuszos keksz




















Hogy miért rusztikus? Mert a hozzávalókat nem kell jól kidolgozni, a cukornak sem kötelező elovadnia a vajban.Ennél a keksznél a darabosság csak jót tesz az íznek. A kókuszhoz jól illik a mazsola és a lime friss, üde íze.Kávé mellé kitűnő ropogtatnivaló.Próbálják ki, nem fognak csalódni.


 Hozzávalók:
  • 100 g liszt
  • 100 g cukor
  • 100 g vaj
  • csipetnyi szódabikarbóna
  • 100 g kókuszreszelék
  • vízbe áztatott mazsola ízlés szerint
  • csipetnyi só
  • 1 lime reszelt héja
  • 1 tojás

Elkészítés:

A vajat keverjük ki a cukorral fehéredésig, majd adjuk hozzá a többi alapanyagot.Tekerjük egy celofánba, és tegyük a hűtőbe 30 percre.Vegyük ki, és szeleteljük fel a nyers masszát kis korongokra.Lisztezett kézzel lapítsuk ki a korongokat. Süssük 170 fokon 20 percig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése