2011. június 2., csütörtök

Kapormártás





A kapor kedvelt fűszernövény, a bazsalikom után ebben van a legtöbb ásványi anyag. A kapormagból főzött tea kismamáknak és csecsemőknek ajánlott, mert segíti a tejelválasztást, megszünteti a csecsemők hascsikarását, puffadását. Halak, húsok, mártások fűszerezésére használható.


Hozzávalók:

  • 2 csokor friss kapor
  • 1/2 l tej
  • 1/2 l tejföl
  • olaj
  • liszt

Elkészítés:

Kevés olajat hevítünk, majd rászórunk egy kis lisztet ( fehér rántás), vigyázva, nehogy megpiruljon.Ezutan hozzáadjuk az apróra vágott kaprot, és megkeverjük.Felöntjük a hideg tejjel, sózzuk, borsozzuk,és ha felforrt, hozzáadjuk a tejfölt.Csomómentesre keverjük és megvárjuk, amíg jól besűrűsödik.Kiváló sült húsok mellé.Hagymát is főzhetünk bele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése