2010. augusztus 5., csütörtök

Túrós pogácsa

Anyu sütötte túrós pogácsa


Nagyon szeretem a hagyományos magyar konyhát , es ennek elengedhetetlen kelléke a mindenki által imádott pogácsa. A kedvecem a túrós és a krumplis változat.Anyu receptje verhetetlen , ezért is jegyzem le , nehogy elvesszen.Próbálják ki , akinek van kemencéje , süsse abban , így  még finomabb lesz a végeredmény .

Hozzávalók :

  • 500 g liszt

  • 20 dkg margarin

  • 1 / 4 kg túró

  • 1 tojás

  • 1 doboz tejföl

  • 3 dkg élesztő

  • 2 tk.só
Elkészítés :

AZ élesztőt futtassuk fel  kis cukorral tejben ,és adjuk a tejfölhöz.A lisztet morzsoljuk el a margarinnal és a túróval  majd adjuk hozzá a tojást.Gyúrjuk rugalmas tésztává az egészet , és kelesszük 2 órán át.Ezután yujtsuk ki , csíkozzuk be, és szaggassuk ki pogácsaszaggatóval, tetejét kenjük meg tojással. 180 fokon süssük 30 percig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése