2010. április 26., hétfő

Orecchiette con sugo pomodoro



Az olaszországi Puglia tartomány legtipikusabb étele az orecchiette nevű tészta. Sokféleképp elkészíthető, én most a kedvencemet mutatom be. A csípős fokhagymás paradicsomszószhoz jól illik a Pecorino sajt, vagy a Ricotta forte nevű dél-olasz sajt. Bármelyiket választhatjuk.
Hozzávalók:
(4 személyre)
  • 400g orecchiette
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db peperoncino
  • olivaolaj
  • 250g paradicsomkonzerv ( olasz paradicsomkonzervet hasznaltam)
  • pecorino sajt
  • só, pici cukor


Elkészítés:

A fokhagymát feldarabolom, és három-négy evőkanál olívaolajon megdínsztelem. Ezután beleöntöm a paradicsomszószt, a felszeletelt peperoncinót, ízlés szerint sót, és egy pici cukrot, hogy elvegye a paradicsom savanykás ízét. Fél órán át hagyom főni, majd ha már jól összesűrűsödött a paradicsomszósz, összeturmixolom. Eközben a tésztát sós, forrásban lévő vízbe dobom,és 13 perc alatt al dente-re főzőm. Kóstoljunk meg egy darabot, hogy megfelelő e a keménysége. Majd leszűröm, és a paradicsomszósszal összekeverem. Pecorino sajtot reszelek rá. Buon appetito!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése