2010. április 28., szerda

Lazacos spagetti (spaghetti al salmone affumicato)

A lazac egyik legegészségesebb halfajta, ugyanis gazdag omega-3 zsírsavakban, de kiváló B1, B12, D vitamin és magnézium forrás is.A rendszeres lazacfogyasztás erősíti az immun-ideg-szív-és érrendszert, segít az agyvérzés, infarktus megelőzésében.Édesvízi hal, amely 1-3 év után a tengerbe vándorol.A friss lazacnak jellegzetes, sós tengeri szaga van, ha tehetjük, vadvízi lazacot válasszunk.

Hozzávalók:
300g spagetti
100g füstölt lazac
snidling, só, bors
1 kis doboz főzőtejszín
olívaolaj
1 gerezd  fokhagyma
Elkészítés:

A snidlinget dínszteljük meg az olajon, majd az apróra szeletelt lazacot rádobjuk, pár percre.Felöntjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, bár én a sót kihagytam, mert a lazac elég sós volt.Pici fokhagymát is tehetünk bele.Jól összeforraljuk a szószunkat, szép rózsaszínű lesz..A tésztát lobogó vízbe dobjuk,annyi időre, ami a spaghetti dobozán fel van tüntetve,majd leszűrjük és a tejszínes szószba forgatjuk.1-2 percig hagyjuk kis langon összeérni az ízeket.Majd meghintjük snidlinggel, és már ehetjük is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése