2010. április 24., szombat

Mandulás -narancsos pite

Üdvözletem a WEBKONYHA olvasóinak. Nagyon izgulok, mert ez lesz az első bejegyzésem, és remélem, még sok izgalmas recept követi. Egy finom süteménnyel kezdem. Nagyon egyszerű kevert süteményről van szó, bárki elkészítheti, ami olasz recept alapján készült.


 
Hozzávalók:

  • 350g liszt
  • 200g cukor
  • 1 dl tejföl v zsiros joghurt
  • 4 tojás
  • 1 dl olaj
  • vaníliaaroma, vagy vaníliarud kikapart belseje
  • 1 nagy citrom héja
  • kandírozott narancshéj
  • csipetnyi só
  • 1 tasak Paneangeli instant élesztő


 
A tojásokat szétválasztom, a sárgáját a cukorral jól kikeverem habosra.Beleteszem a vanília kikapart belsejét, a citrom reszelt héját, a kandírozott narancsdarabkákat, az olajat.Jól átkeverem, ezután beleöntöm a tejfölt, az átszitált lisztet, csipetnyi sót.Fontos, hogy átszitáljuk a lisztet, mert ettől lesz majd levegős a tészta.A végén belekanalazzuk a keményre felvert tojásfehérjét, és beleszórunk egy egész tasak Paneangeli porélesztőt.Ennek az élesztőnek az a fő előnye, hogy a sülés közben fejti ki hatását,persze fontos, hogy a sütőt ne nyissuk ki.Akkor jó a tészta, ha közepesen folyós, lágy.Ha túl száraz lenne, tejjel higíthatjuk.A tetejét megszórom mandulaforgáccsal,ezután sütőbe vele. 45 perc alatt 180 fokon készre sütöm.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése