2010. április 27., kedd

Francia hagymaleves kakukkfűvel




Vannak napok, amikor nem vágyunk nehéz ételekre, csak valami könnyedre.A krémlevesek amellett hogy nagyon ízletesek, kis idő alatt elkészíthetők, és még a fogyókúrás étrendünkbe is beilleszthetjük őket.Nekem most egy francia hagymalevesre esett a választásom.A francia konyha előszeretettel használja a "friss füveket", mint a kakukkfüvet, a sáfrányt, turbolyát, gyömbért és köményt..Itt domináns fűszerként a kakukkfüvet használtam,  és mondhatom,  meglepett, hogy ennyire kiegészíti a hagyma ízét.Óvatosan bánjunk vele erőteljes íze miatt.

Hozzávalók:

1 nagy vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
olívaolaj
3 dl húsalaplé
0,5 dl tejszín
só, szerecsendió
friss kakukkfű
parmezán
3 evőkanál liszt

Elkészítés:

A vöröshagymát és a fokhagymát lereszeljük, és kis olívaolajon megdínszteljük.Amikor már szép üveges, ráhintjük a lisztet,megkeverjük, és felöntjük a húsalaplével.Sózzuk, szerecsendiót adunk hozzá.Ha felforrt, behabarjuk tejszínnel, reszelünk rá némi parmezánt, és beleszórjuk a frissen vágott kakukkfüvet.Sajtos pirítóssal az igazi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése