2010. december 28., kedd
Szilveszteri baranysult
Harom nap mulva szilveszter.Ami sok haziasszonynak azt jelenti, hogy meg kell kezdeni a konyhai elokeszuleteket a szilveszter ejjeli vacsorahoz.A baranysult nem egy tipikus szilveszteri fogas, de erdemes kiprobalni, higgyjek el, nem banjak meg. A fiatal baranycomb husa olyan puha es finom, hogy a vendegeknek biztosan izleni fog.Fontos, hogy fiatal baranyt valasszunk, mert ennek a legjobb a husa.Tegyunk a hus melle nagyobb darabokra vagott tokot, burgonyat, hagymat, vagy koktelparadicsomot.
Hozzavalok 2 szemelyre
1 db fiatal baranycomb
2 gerezd fokhagyma
so, rozmaring
olivaolaj
1 db citrom
burgonya, sutni valo tok
Elkeszites:
A baranyhust jol mossuk meg, a zoldsegeket tisztitsuk meg, es daraboljuk fel nagyobb darabokra.
A fokhagymat apritsuk fel, vagdossunk mely hasadekokat a baranycombba, es dugdossuk bele a fokhagymadarabkakat.Kivulrol a combot dorzsoljuk jol be soval, keves olivaolajjal, csopogtessunk ra egy citrom levet.Egy tepsit kenjunk ki olivaolajjal, es tegyuk bele a baranycombot.A zoldsegeket helyezzuk a hus kore, es locsoljuk meg olajjal, sozzuk, es szorjuk meg friss rozmaringgal.( a husba is tehetunk rozmaringagakat.) 200 fokos, elomelegitett sutoben sussuk eloszor 12 percig, majd 180 fokon sussuk tovabb 1 orat.Kituno fogas.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése