2010. december 26., vasárnap
Homar spagettivel: egy kulonleges recept
A spagetti tenger gyumolcseivel az egyik legizletesebb fogasok koze tartozik.Kulonosen akkor, hogyha a tenger gyumolcse a homar.Frissen halaszva kaptuk,ami garantalta a kivalo izt.A parom alkotasa a mai unnepi ebed, mivel o sokkal jartasabb a tengeri etelek elkesziteseben.Sot, imponalt neki, hogy lefotoztam,es mar erdeklodve varja a mai blogbeirasom .
A homaros spagetti hozzavaloi (2-3 szemelyre)
1 db friss homar
300 g spagetti
1 dl olivaolaj
1 darabka vaj
3 gerezd fokhagyma
1 db zellerszar
1 db peperoncino
9 db koktelparadicsom
1-2 evokanal suritett paradicsom
petrezselyem
Elkeszites:
A homart megtisztitani, es feldarabolni nagyobb darabokra
a fokhagymakat, a zellert es a peperoncinot felapritani, es az olivaolajjal elkevert vajon megfuttatni par percig
hozzaadni a koktelparadicsomokat, es a homardarabokat
5 perc utan hozzakeverni a paradicsomsuritmenyt
5 perc elteltevel 0,5 dl meleg vizzel felonteni
kozepes langon, lefedve fel oran keresztul fozni
a tesztat al dente-re megfozni
egy nagy serpenyoben osszedobni a leszurt tesztat es a szoszt
1-2 percig rotyogtatni, hogy az izek osszeerjenek
megszorni frissen vagott petrezselyemmel
De hogyan is tisztitsuk meg a homart?
A holnapi blogbejegyzesben kiderul...
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése