keszul a narancsszirup |
Ezt a finom es konnyu narancsos ciambellat a napokban sutottem, csak most teszem fel a blogba.Igazan finom, es unnepi edesseg.A torta csak ket tojasbol keszult, tehat nem lett nagy, aki szeretne megsutni tobb szemelyre, mindenbol vegyen dupla adagot.
HOZZAVALOK:
- 2 tojas
- 200 g cukor
- 2 joghurt
- vaniliaaroma, vagy 1 db vaniliarud kikapart belseje
- 200 g liszt
- fel zacsko eleszto Paneangeli ( vagy fel csomag sutopor es egy csipet szodabikarbona)
- 100 ml olaj
- 1 kanal kandirozott narancshej
- 1 narancs heja
- 2 narancs kifacsart leve
ELKESZITES:
A tojasokat valasszuk kette, es a tojassargajat verjuk fel a cukorral, majd adjuk hozza a vaniliat, a joghurtokat, az olajat ovatosan, a sutoporral es a szodabikarbonaval(vagy a Paneangeli elesztoporral) elkevert lisztet, csipetnyi sot, a tojasok felvert habjat, a kandirozott narancshejat, amit elozoleg kis lisztben megforgatunk.A vegen reszelunk bele narancshejat, es az egesz masszat egy kivajazott ciambellaformaba, vagy kozepes meretu tortaformaba tesszuk.Elomelegitett sutoben, 40 perc alatt, 180 fokon megsutjuk.20 perc sules utan takarjuk le alufoliaval, es igy sussuk tovabb.A narancsleveket keverjuk el ket kanal porcukorral, es fozzuk sziruppa, alacsony langon.Kenjuk a kihult torta tetejere.A kesernyes szirup jol illik a puha, mar amugy is narancsos ciambella izehez.
Extra tipp: keverjunk a tesztaba etcsokolade darabkakat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése