2010. december 19., vasárnap

Cukkinis-spenotos frittata

















Tipikus esti vacsoraetel a frittata.Omlettnek is mondhato, annyi a kulonbseg, hogy a frittataba tesznek reszelt sajtot, leginkabb parmezant, meg nemi zoldseget, es magasabb is lesz a sok tojastol.Lehet batran varialni, eppen ami van otthon.Legfinomabb spenottal, hagymaval, hussal.Sult husdarabkakat is lehet pl. beletenni,
nagyon finom lesz.Van aki nagyon magas frittatat tud sutni, en nem tartozom kozejuk :)), valahogy mindig egy kicsit osszeesik, de legalabb az ize karpotol erte.

Hozzavalok 2 szemelyre:

6 db tojas
1 db voroshagyma
2-3 kocka fagyasztott spenot
1 db bebicukkini
parmezan sajt ( jo sok, kb.3-4 evokanal)
so

Elkeszites:
A hagymat , a cukkinit es a spenotot vagjuk aprora, ( karikara is jo), es dinszteljuk meg.Ezutan verjunk fel hat tojast, keverjuk bele a sajtot, a megdinsztelt zoldsegeket, mindenestol.Az egeszen keverjunk meg egyet, majd tegyunk egy nagy serpenyobe olivaolajat, es ontsuk bele a tojasos kevereket.Nagyon alacsony langon, LEFEDVE, sussuk a frittatat keszre.Kb 6-7 perc eleg is neki.Salataval talaljuk.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése