2010. december 3., péntek

Kandirozott citrushejak






































Hogyan keszitsunk kandirozott narancs-es citromhejat?

A tel szezongyumolcsei a narancs, mandarin es a citrom.A citrusfeleket felhasznalhatjuk sutemenyek izesitesere is.Nagyon jo otlet a dios es makos bejglibe kandirozott vagy reszelt citrushejakat tenni,de tehetjuk sima kevert tortakba is,vagy akar bonbonokba.A kandirozott narancshej csokoladeba martva mar magaban is egy kulonleges es unnepi vendegvaro.A hazi elkeszitese nem bonyolult, egy kis turelemmel barki elkeszitheti.

Hozzavalok:
  • 2 nagy  vastag heju narancs
  • 1 nagy vastag heju citrom
  • 600 g cukor
  • 300 ml viz
Elkeszites:
A narancsokat es a citromokat alapossan mossuk meg, majd fejtsuk le a gyumolcsok hejat.A hejakat tisztitsuk meg a feher bundatol, mert keseru anyagokat tartalmaz.A hejat vagjuk apro kockakra, es tegyuk forrasban levo vizbe, 30 masodpercig.Szurjuk le.A cukrot es a megadott mennyisegu vizet keverjuk ossze, es kozepes homersekleten fozzuk addig, amig be nem surusodik.Tegyuk a szirupba a gyumolcshejakat, es alacsony langon fozzuk 30 percig.A citrushejakat tegyuk egy foliara es hagyjuk kihulni.Ezutan kedvunk szerint felhasznalhatjuk.Ha valaki csokoladeba martott narancshejat szeretne kesziteni, hosszukas formara vagja a narancshejat, es igy tegye a szirupba.Amikor kihultek a csikok, belemarthatjuk oket olvasztott csokoladeba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése