Ezek a tengeri halak igazan inycsiklandozoak.Pikkelyuk kekesen csillog.Nagyon frissen vettuk oket, tuneziai halaszoktol.A tuneziai tengerpart kozeleben halasztak oket, es mivel itt a viz is tisztabb, mint az olasz partokon, a hal ize is sokkal jobb.Sos tengeri illatot arasztottak , mikozben tisztitottam oket.A magyar megfelelojet ennek a halnak nem ismerem, de kikeresem latinul a nevet, es akit erdekel, utananezhet.Kulonben az elkeszitesi mod, valamennyi kozepes es kis meretu tengeri halra alkalmazhato.
A tengeri hal tisztitasa:
A halakat mossuk meg folyo viz alatt, majd egy eles, es nagy kessel vagjuk le az uszonyokat.A pikkelyuket kaparjuk le, es a belsoszerveit szedjuk ki.Ha nagyobb meretu hallal van dolgunk, vagjuk felbe, es barazdakat vaghatunk az oldalukba.Mossuk at meg egyszer a halat, majd tegyuk egy szurobe, hogy a leve lecsopogjon.Lisztet keverjunk el soval, es forgassuk meg benne a halakat.Forro olajban sussuk aranybarnara.Sult burgonyaval, es citromszelettel talaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése