2013. január 23., szerda

Sárgarépafasírt madársalátával



Ez a bejegyzés elsősorban női olvasóimnak szól. Beiktattam két cukormentes hetet, és ilyenkor olyan receptek között keresgélek, ahol egyáltalán nem vagy nagyon kevés cukorral elkészíthető ételeket ajánlanak. Ezalatt az idő alatt sok gyógyteát fogyasztok ( borsmenta, hársfa, bodza, kamilla stb, amit még a fürdővizembe is teszek),  sok zöldséget eszek, rozskenyeret vagy durumkenyeret választok, rengetek fokhagymát iktatok az étrendembe. És még van egy kedvencem, az élőflórás joghurt. Joghurtkészítő gépben készítjük el, Danone activiával oltjuk be a tejet, amiből másnap reggelre lesz 6 üveg joghurt. A beleim azóta csodálatosan működnek, ami az arcbőrre is kihat, hiszen a belek állapota tükrüződik az arcon. Szóval javaslom mindenkinek a kefír, vagy élőflórás joghurt rendszeres fogyasztását. És akkor jöjjön a sárgarépafasírt. Sokan ódzkodnak a répától, nyersen én sem szeretem annyira, de így, fasírtként nagyon finom.

Hozzávalók 6-7 db fasírthoz


  • 2 nagy répa
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • liszt ( lehet teljes őrlésű, aki szeretné)
  • tojás
  •  zsemlemorzsa
  • fűszerek( paprika, bors, só)

Elk.: 
A répát lereszelem, majd összekeverem a zúzott fokhagymagerezdekkel, a fűszerekkel, a liszttel, tojással. Amikor összeállt, zsemlemorzsába forgatom, és olajban kisütöm. A végén reszelek rá trappistát, hogy ráolvadjon. Olívaolajos madársalátával tálalom. Fincsi és egészséges. Jó étvágyat.