2011. december 22., csütörtök

Fehércsoki bonbon




































Elkezdődött nálunk a bonbonok gyártása. Az idén többféle ízű lesz, az első szériát tegnap este készítettem, ezt a receptet nektek ajánlom, kedves olvasóim. Amint elkészül a többi finomság, azonnal töltom...

Hozzávalók kb 21 db bonbonhoz
  • 1 db tupperware szilikonforma
  • 1 db tupperware szilikon kenoecset
  • 2 tábla fehér csoki
  • maréknyi dió
  • 1 kiskanál marcipánmassza
  • 2 evőkanál mazsola
  • 1 kiskanál porcukor
  • narancshéj ízlés szerint

A fehér csoki mennyisége függ attól, hogy mennyi bonbont készítünk, ezert vegyünk mindig többet, hátha szükség lesz rá. A töltelékhez a diót ( ami ugyancsak lehet több, ha valaki diósabban szereti), a marcipánt, mazsolat, pocukrot, narancshéjat beledobjuk turmixgépbe, és addig turmixoljuk, amíg a dió olajától ragadós masszát nem kapunk. Ha túl darabos lenne, lancsos vízzel tegyük képlékenyebbé. A fehércsokit olvasszuk fel gőz felett, majd egy SZILIKONecsettel ( ezzel a legjobb) kenjük ki a bonbon formákat. Miután megdermedt, kenjük ki ismét, hogy a bonbonsapkák nehogy kilyukadjanak. Tegyük hideg helyre, akár a szabadba is pár percre. Amint megszilárdultak a sapkak, töltsük bele kiskanallal a diótölteléket. Zárjuk le a talpakat folyékony csokival, és hűtsük ki a bonbonokat. Másnap már fogyasztható: egyszerűen pattintsuk ki a szilikonformákból. Aki szeretné, díszítheti fekete csokival a tetejét.