2011. június 5., vasárnap

Házitészta gyártás ( Simac-Pastamatic)






A tészta szép sárga színe nem a retusálás eredménye! Rengeteg házitojást kaptunk ajándékba, így jött az tésztagyártás ötlete. Nekünk Simac Pastamatic 1400-as gépünk van, és csak dícsérni lehet, mert kitűnő tésztákat gyártottunk vele. Spagettit, cérnametéltet, makarónit , conchilie rigate-t, tagliatelle-t stb.  A géphez vannak különböző mintázatú fejek, amivel többféle tészta készíthető. Az adagok a következők:

1 db tojáshoz számítsunk 10-12 dkg réteslisztet, víz nem kell hozzá. Ízlés szerint sózzuk ( mi pl.60 dkg liszthez 2 teáskanálnyit tettünk).Először a lisztet öntsük a keverőtartályba, majd jöhetnek a tojások. A megfelelő fej ráillesztése után indulhat a tésztagyártás.Lisztezett sütőpapírra tegyük a friss tésztát, és hagyjuk megszáradni. Ha azonnal felhasználjuk, akkor figyeljünk a főzési időre ( forrástól számítva 5 perc elég)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése