2011. január 31., hétfő

Marvanyos szelet




Ime az en egyik bevalt sutim.Nagyon sokszor elkeszitem, mert nem kell sokat bajlodni vele, megis valtozatos akar az izet ,akar a szinet tekintve.A recepthez egy kozepes meretu tortaformat vajazzunk ki, es a sutot melegitsuk fel 180 fokra.4 tojas sargajat verjunk fel 8 kanal cukorral, es egy kis vaniliaaromaval.Amikor mar feher szinu a tojasos keverek, adjunk hozza 125 g vajat, es keverjuk tovabb robotgeppel.Ezt kovetoen ontsunk hozza egy pohar tejet, es 14 kanal lisztet.Adjunk hozza 1 tasak paneangeli elesztoport, vagy fel csomag sutoport es egy csipetnyi szodabikarbonat. A tojasok feherjet egy masik talban verjuk kemeny haba, es keverjuk a sarga tesztamasszahoz.A vegen reszeljunk bele 2 narancsnak a hejat,es a teszta egyharmadahoz keverjunk 2-3 kanal cukrozatlan kakaoport.A sarga masszat ontsuk a tortaformaba, majd csopogtessuk ra a maradek kakaos masszat, lehetoleg egyenletesen osszuk el, majd szorjuk meg bosegesen mandulareszelekkel.Tegyuk a sutobe, 30 percre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése