2011. január 16., vasárnap

Margareta torta





 A recept  neve: margareta tortaja. Mindenki szeretni fogja, gyerek, ferj, vendegek, stb. Eredetileg olasz receptrol van szo, es mivel a recept egy instant elesztot hasznal ( vanilias paneangeli poreleszto), ezt helyettesithetjuk fel csomag sutopor es egy fel teaskanal szodabikarbonaval, a tortank allaga ugyanolyan jo lesz. Kevert sutemeny, tehat elkeszitese igen egyszeru , figyelni csupan arra kell, hogy jol verjuk fel mind a tojasfeherjeket mind a tojassargajakat, es sules kozben ne nyitogassuk a sutot.

HOZZAVALOK:
  •  4 DB TOJAS
  • 8 EVOKANAL CUKOR
  • 14 EVOKANAL LISZT
  • 125 G VAJ
  • 1 POHAR TEJ
  • 1 DB PANEANGELI ELESZTO V FEL CSOMAG SUTOPOR ES FEL TKANAL SZODABIKARBONA
  • VANILIAAROMA, VAGY VANILIARUD BELSEJE

ELKESZITES:

  1. a tojasokat valasszuk kette es a feherjeket verjuk fel kemeny habba, tegyuk felre
  2. a sargajakat a cukorral verjuk addig amig duplajara nem no es kifeheredik
  3. a sargajahoz adjuk hozza a puha vajat ,  lisztet es a tejet, keverjuk tovabb robotgeppel amig homogen masszat nem kapunk
  4. adjuk hozza a paneangeli elesztoport ( vagy a sutoport es a szodabikarbonat), jol keverjuk el
  5. vegul fentrol lefele iranyulo laza mozdulatokkal keverjuk hozza a tojasfeherjet.
  6.  tegyuk alul kivajazott tortaformaba es elomelegitett sutoben sussuk 180 fokon ,pontosan 30 percig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése