online receptkönyv;
hagyományos magyar ízek, barangolás a mediterrán országok konyhájában
2011. október 29., szombat
Penne con funghi porcini-gombás penne
Ime egy újabb könnyű, de különleges tészta. A tök édeskés ízét jól kompenzálja a funghi porcini erős fűszeressége. Mivel en itt szárított gombát használtam, előtte fél órára beáztattam meleg vízbe. Két főre egy marék szárított gombát számítsunk. Kell még hozzá egy darabka tök, egy újhagyma, 1 gerezd fokhagyma, petrezselyem,olívaolaj és parmezán. Ja és persze tollhegytészta, azaz penne. A gombákat szűrjük le, de a vizet ne dobjuk el, hanem öntsük egy lábasba, és főzzük ki benne a tésztát al dente-re. A hagymákat dínszteljük meg olívaolajon, majd dobjuk rá a gombákat és a kockára darabolt tököt. Pirítsuk a zöldségeket tíz percig, majd öntsük fel meleg vízzel. A végén keverjünk hozzá 1 kis doboz főzőtejszínt. Borsozzuk, sózzuk. A kifőtt tésztát szűrjük le, és keverjük el a szósszal. 5 percig rázogassuk össze, hogy a penne felszívja a gomba aromáját. Reszeljünk rá parmezánt, és díszítsük petrezselyemlevéllel.