2011. október 14., péntek

Francia töltött sütőtök



Ma egy nem szokványos receptet hoztam nektek. A sütőtököt sok formában el lehet készíteni, sütőtökös gnocchinak, köretnek hús mellé, lasagnába töltve, süteménybe sütve. Én ma egy franciás módozatot választottam. Hogy mitől franciás: a fűszerektől ( kaukkfű, fokhagyma, oregánó, tengeri só), rokfort sajt vagy ceddar sajt, parmezán. A tököt vágjuk ketté, és tegyük be a sütőbe. Amikor már megsült ( 40 perc), kaparjuk ki a közepét, és keverjük el a puha sajtokkal, pépesített fokhagymával, sózzuk és daraboljunk rá zöldfűszereket. A Kotányinak van egy zöld fűszersója, ami pont ideális ehhez a recepthez. Töltsük vissza a sajtos krémet, és hintsük meg parmezánnal. A töltött tököt tegyük vissza sülni 10 percre, hogy megolvadjon a sajt. Fenséges.