Nem tudom, miért félnek az emberek a spenóttól, amikor az egyik legfinomabb zöldség. Grillezett húsok mellé ajánlom ezt a fajta elkészítését. A spenótokat megmossuk, és a szárukat lecsippentjük, majd lerázzuk róluk a vizet. Olívaolajon megdínsztelünk 4 gerezd fokhagymát, majd rádobjuk a spenótot. Fél kg-ból két főre jutó adag lesz. Addig pároljuk, amíg össze nem esik, és sötétzöld nem lesz. Sózzuk, és meghintjük bőven parmezánnal. Vitamindús, fogyókúrázóknak kiváló köret.
2011. október 15., szombat
Spenót parmezánnal
Nem tudom, miért félnek az emberek a spenóttól, amikor az egyik legfinomabb zöldség. Grillezett húsok mellé ajánlom ezt a fajta elkészítését. A spenótokat megmossuk, és a szárukat lecsippentjük, majd lerázzuk róluk a vizet. Olívaolajon megdínsztelünk 4 gerezd fokhagymát, majd rádobjuk a spenótot. Fél kg-ból két főre jutó adag lesz. Addig pároljuk, amíg össze nem esik, és sötétzöld nem lesz. Sózzuk, és meghintjük bőven parmezánnal. Vitamindús, fogyókúrázóknak kiváló köret.