2014. december 5., péntek

Lazacfalatkák hagymakéregben


Ünnepi menüajánlatom folytatódjon!                                                                                                      A lazac nem maradhat el az ünnepek alatt, megosztom hát veletek egyik kedvenc receptemet. 1 főre kell egy jókora lazacfilé, 2 gerezd fokhagyma, 1 fél póréhagyma, olívaolaj, só , bors, kapor. A lazacfilét megmosom, és ketté vágom, majd a fokhagymákat péppé töröm, és bekenem a halakat. Hagyom állni pár percet, majd a póréhagymát apróra vágom, és megdínsztelem az olívaolajon. Amikor üvegesre pirult, ráteszem a halakat, só, bors, majd 5-10 perc alatt megsütöm az egyik oldalát, megfordítom, és lefedve sütöm tovább( 10 perc), amíg szép piros nem lesz. A lazac hamar átsül, és nem is kell sokat sózni sem. Nagyon tápláló, omega 3 -ban gazdag hal. A végén vajjal, kaporral tálalom. Saláta illik hozzá. Jó étvágyat!